Umgås kring matlagning

Sörmland har en mångfald av småskaliga matproducenter som vi gärna vill lyfta fram ni gästar oss. Dessutom bidrar lokal handel till en hållbar miljö som vi förespråkar i  verksamheten.

Som gäst hos oss kan ni välja mellan tre alternativ.

Läs mer

Som gäst hos oss kan ni välja mellan tre alternativ:

Monikas kylskåp
Ni behöver inte tänka på att handla, för när ni anländer är kylskåpet fullt med goda råvaror från Sörmlands rika mångfald av småskaliga matproducenter. Gott, vackert, ekologiskt och nyttigt. Att laga mat tillsammans är en trevlig umgängesform och extra roligt när råvarorna är av den bästa kvalitet och med tydligt ursprung. Enkla recept ingår, man behöver inte vara proffs för att lyckas!

Självhushåll
Gör måltiden till en gemensam aktivitet, enklast är att ni tar med egen mat och tillagar i vårt rymliga kök. Gynna gärna våra butiker i Nyköping och köp maten lokalt. Vill ni handla småskaligt och närproducerat finns:

Servering
Beställ frukost, vi erbjuder ”ta-själv-frukost” dvs alla varor finns i kylskåpet och ni väljer er egen frukosttid. Lunch och middag erbjuder vi våra grupper som hyr Gästladan. Då samarbetar vi med våra lokala restauratörer. Vi lyssnar på vad ni vill äta och vad det får kosta och ger förslag utifrån era önskemål. Vi kan också flytta köket utomhus och tillaga en måltid vid kåtan över öppen eld eller över muurikkahäll. Eller gör er egen pizza och baka av den i vår lerugn, pizzan blir aldrig så god som i en lerugn. Sen avnjuts maten på verandan, runt elden i kåtan eller lägerplatsen.

Laga mat med kock
Hyr in en kock och få inspiration tillsammans med ett proffs.

Boka in Måltiden för hela sällskapet

Kontakta oss