Under uppbyggnad och presenteras inom kort.

Upplevelsepaket


Barn & familj

Kolmården

Har ni vilda barn med mycket spring i benen som vill se vilda djur?
 Vill barnen ta med kompisar eller far- och morföräldrar? Eller familjens vänner?
Då är det perfekt att bo på Lasätter Gård där ni alla får plats och kombinera det med ett besök på Kolmårdens Djurpark.

Femörefortet & Boda Borg

Topphemligt & Nervkittlande! Två spännande utflyktsmål som är lika spännande för barn som föräldrar! Dagen börjar med besök i det spännande och topphemliga Femörefortet gömd i berget under naturreservatet Femöre. Här skulle 70 soldater försvara Bråviken mot en invasion över Östersjön från Sovjetunionen och Warszawapakten. Men den uteblev tack och lov, och fortet lades ner 1983.

Palstorps Hage

Palstorps Hage är en unik lek- och upplevelsegård där vuxna och barn har roligt tillsammans i en lantlig miljö som är byggt utifrån naturens egna resurser. Här får ni komma ut i naturen för att leka och röra på er och vara kreativa med enkla medel utan något konstgjort.

Upplevelsedagar på Lasätter Gård

Äventyr för hela familjen! Tanken med upplevelsedagar på Lasätter är att ni inte ska behöva åka iväg, utan bara kliva utanför dörren för att finna spännande upplevelser. Och att ha kul tillsammans med kompisar, vänner; föräldrar, far-och morföräldrar och kanske kusinerna,


Hantverk & kultur

Tova med Tilda

Ull är ett fantastiskt material som går att göra mycket roligt av! Här får du träffa, klappa och känna på riktiga får av olika raser, jämföra ulltyper och lära dig om allt från klippning till färdig produkt, titta på skinn från de olika raserna och få svar på allt du undrar om våra ulliga vänner.

Kulturvandring

Kultur & musik – träffa bygdens folk med stort intresset för kulturarv. Södermanland har en rik och mångfacetterad historia. Sörmland är bla. känd för sina slott och herresäten och bördiga jordbruksmarker. Vår kulturvandring vill dock visa en annan sida, nämligen om människorna som brukade skogen och levde under mycket enklare förhållanden. Vandringen görs i Lunda socken i närheten av Lasätter som gränsar till Kolmårdens norra del. Den vill visa och berätta om torparlivet i området för 100 år sedan med koppling till Sveriges historia.

Slöjd i skogen

Skogen susar och doftar mossa. Här finns krypin, gläntor och kojor. Både ljus och mörker. Följ med på en guidad skogsvandring där naturen bjuder på en fantastisk rikedom av ved och virke, krokigt och rakt, flätbart och byggbart.

Ni får lära er hur de olika trädslagen nyttjas och vad som passa bäst för att slöjda olika föremål. Känslan att forma något med händerna som du själv har samlat ihop, ger både barn och vuxna en annorlunda upplevelse.


Hälsa & välbefinnande

Ta hand om dig själv

Lasätter gård är en plats som passar mycket bra för kurser som inriktar sig på personlig utveckling. På denna sida kommer vi lägga upp de kurser som finns tillgängliga framöver. Du som är intresserad att hyra anläggningen för att själv anordna kurser och utbildningar, hör av gärna av dig för mer information.


Mat & dryck

Naturens skafferi

Upptäck naturens skafferi! Dörren till naturens skafferi öppnas på vid gavel på våren. Vill du veta vad du kan plocka och hur du kan använda det som växer vilt i matlagningen är detta kursen för dig. Av det som många kallar ogräs trollar vi fram goda, vackra och livgivande maträtter. Hild Lorentzi, diplomerad örtpedagog, guidar både i naturen och i köket.

Ölbryggning

Lär dig konsten att brygga gott och smakrikt öl! Samla ihop vänner eller arbetskamrater och boka en heldag med Jonas Carlefjord, flerfaldig SM mästare i ölbryggning. Hans kunskaper förmedlas med stort engagemang och varvas med praktik och teori. Ni deltager aktivt, smakar och luktar och känner hur det ska vara för att bli rätt. Från mäskning, lakning, kokning, humling, kylning till pluppandet i jäshinken.

Ni lär er hur man bygger upp smaken med olika jäst- malt och humlesorter och noggrannheten med ingredienserna, bryggsättet och tekniken för att få ett riktigt gott öl.

Vill du ha tips på saker att göra?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Pris

Kontakta oss