bildsnurra1

Tova med Tilda

farklippbeskurenUll är ett fantastiskt material som går att göra mycket roligt av!

Här får du träffa, klappa och känna på riktiga får av olika raser, jämföra ulltyper och lära dig om allt från klippning till färdig produkt, titta på skinn från de olika raserna och få svar på allt du undrar om våra ulliga vänner.

Läs mer: Tova med Tilda

Kulturvandring

Kultur & musik – träffa bygdens folk med  stort intresset för kulturarv.kultur1 Södermanland har en rik och mångfacetterad historia. Sörmland är bla. känd för sina slott och herresäten och bördiga jordbruksmarker. Vår kulturvandring vill dock visa en annan sida, nämligen  om människorna som  brukade skogen och levde under mycket enklare förhållanden. Vandringen

görs i Lunda socken i närheten av Lasätter som gränsar till Kolmårdens norra del. Den  vill visa och berätta om torparlivet i området för 100 år sedan med koppling till Sveriges historia.

Läs mer: Kulturvandring

Hantverk/Kultur

Slöjd i skogenhantverk2

Skogen susar och doftar mossa. Här finns krypin, gläntor och kojor. Både ljus och mörker. Följ med på en guidad skogsvandring där naturen bjuder på en fantastisk rikedom av ved och virke, krokigt och rakt, flätbart och byggbart.

Ni får lära er hur de olika trädslagen nyttjas och vad som passa bäst för att slöjda olika föremål. Känslan att forma något med händerna som du själv har samlat ihop, ger både barn och vuxna en annorlunda upplevelse.

Läs mer: Hantverk/Kultur

Lasätter på Tripadvisor

Gästboken

" Härlig helg med goda vänner. Mat och vin, prat och bastu.
Sen har vi smitt vackra och praktiska krokar, tovat tomtar och bryggt öl!


En riktig kulturhelg! "

 

Nyheter

Ridhuset står nu klart!

Läs mer...

Boende

IMG 0737

Konferens och möten i lantlig miljö

Konferens & möten

IMG 0775 konf webb

Konferens och möten i lantlig miljö

Upplevelsepaket

IMG 2065

Upplevelser och inspirationskällor

ekoturism images  Natures Best_sv_RGB Utflyktsvägen