bildsnurra1

Att göra

Det finns mycket att hitta på och upptäcka  i närheten av Lasätter gård.

Nyköping  15 min från Lasätter är en småstadsidyll med  stor tillgång till kultur, hantverk, historia och shopping. och  ett stort urval av caféer och restauranger.  Mysigt fikaställe är Hellmanska gården. Vandra längs  Nyköpingsån och besök Nyköpingshus och fortsätt ner till hamnen.Besök gärna Turistbyrån som ligger mitt på stora Torget. 

Väg 223:

Väg 223 är en vägsträcka mellan Mariefred och Nyköping där det finns många spännande platser att besöka. Titta bara efter Solrosskylten, där svänger man in.

Nävekvarn:

Nävekvarn ligger idyllsikt vid havet i början på Bråviken. Upplev en historiks vandring längs Nävån, ta en fika i Gula Kvarn och  besök hamnen  där en av Sveriges äldsta folkpark ligger vackert vid vattnet.

Skärgården:

Skärgården är nära!  Trosa Rederi har turer ut i den vackra skärgården, både korta och längre dagsturer. Både för bad och sightseeing.  Deras Sälsafari längst ut till det yttersta havsbandet i juni , är en fantastisk upplevelse!

Golf:

Gillar du spela golf, finns 3 golfbanor att välja på inom 1,5 mils omkrets. Nyköpings Golfklubb, Kiladalens Golfklubb, Jönnåkers Golfklubb.

Fiske

Fiska regnbåge i Nävsjön, 1 mil från Lasätter. Sjön ligger vackert i ett naturreservat. Här får man bra med fisk för under den isfria årstiden sätts stor regnbåge in i sjön.  Nävsjöns Sportfiske arrenderar sjön och man kan köpa fiskekort på plats och hyra roddbåt

Besök en gårdsbutik

I sörmland finns en rik mångfald av gårdsbutiker som säljer ekologiskt, god lokalprodecerad mat. Passa på att besöka en av dom i närheten av Lasätter; Rinkeby Struts och Kalkon. Butiken har ett brett sortiment förutom sin specialitet struts -och kalkonkött. Här kan ni också få en visning av strutsarna och de andra djuren på gården.  

 

 

Lasätter på Tripadvisor

Gästboken

" Härlig helg med goda vänner. Mat och vin, prat och bastu.
Sen har vi smitt vackra och praktiska krokar, tovat tomtar och bryggt öl!


En riktig kulturhelg! "

 

Nyheter

Ridhuset står nu klart!

Läs mer...

Boende

IMG 0737

Konferens och möten i lantlig miljö

Konferens & möten

IMG 0775 konf webb

Konferens och möten i lantlig miljö

Upplevelsepaket

IMG 2065

Upplevelser och inspirationskällor

ekoturism images  Natures Best_sv_RGB Utflyktsvägen